måndag 6 december 2010

Dag 5 - vad är kärlek ?

5 December -  vad är kärlek ?
Kärlek är nästan omöjligt att beskriva. Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och kan variera från gång till gång som man blir kär.
Kärlek kan vara så mycket och ha så olika betydelse från person till person. Vad är det första man tänker på när man hör ordet kärlek? De flesta tänker på en partner. Att älska och bli älskad tillbaka är det viktigast, men är det verkligen så viktigt att uppleva kärlek med ens partner? Räcker inte kärleken från ens familj och vänner? Man måste ha varit kär för att kunna svara på de frågan. Kärleken är en stor del av livet, men det är inte det viktigaste heller. Vi behöver tro på kärleken, tro på att det finns något som är värt att kämpa och leva för. Inget känns då omöjligt att uppnå och vi kan utföra oväntade saker. Vi vet att ingenting är så sårbart som kärleken. Kärleken hotas ständigt av svek, död, bedrägeri och lögn. Vilken definition man anser stämmer mest, beror helt på vad man själv upplevt.

kärlek har många ansikten, frågan är bara hur man ska lyckas välja rätt. Det kan man aldrig och det är nog en del av tjusningen med det hela. Att allt är som ett spel och när man väl lyckas så är glädjen obeskrivlig.

Lycka, man fyllas av en varm och glädjande känsla. Man börjar se på allt ur en mycket positiv synvinkel.
Förälskelse, det kittlar i kroppen och allt blir fel i närheten av personen. Man vill våga, men kan inte. Man blottar hela sin själ och det finns inga gränser för vad man kan göra.
Ömhet, personen utstrålar en oemotståndlig skörhet och genast växer beskyddar instinkter fram. Man vill behandla han/hon varsamt, så som en själv vill bli behandlad.
Lust, man vill ge personen så mycket av sig själv, allt för att den ska må bra och känna sig speciell. Passionen får inte dö ut, utan passion kan kärleken lätt dö ut.

Finns det inte tillit kommer det aldrig bli någon kärlek.
Äkta kärlek är inte när två personer tittar på varandra utan tittar åt samma håll,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar